10 steg å vurdere for kostnadseffektiv konvertering i din nettbutikk

Konverteringer er kjernen for enhver nettbutikk. De gjør besøkende på nettstedet ditt til betalende kunder, og er avgjørende for vekst. Men å oppnå dem er ikke alltid enkelt. Her presenteres 10 enkle steg for en forberedelse, implementering og måling av en CRO (Conversion Rate Optimization). 

1. Forberedelse til CRO-revisjonen

Før CRO-revisjonen starter, er det viktig å definere mål og objektiver. Dette kan være spesifikke deler av nettstedet ditt, som landingssider, eller hvordan besøkende engasjerer seg med det, som brukerreiser og A/B-testing. Identifiser også nøkkelindikatorer for ytelse (KPIer) og samle all relevant data om nettstedets ytelse.

2. Analyse av nettsidedesign og brukeropplevelse

Neste steg er å vurdere nettstedets layout og navigasjon for å sikre at det er intuitivt og brukervennlig. Det er også viktig å undersøke sidens lastehastighet og ytelse, da treg lasting kan påvirke brukeropplevelsen negativt.

3. Vurdering av konverteringstrakt

Her bør du visualisere og kartlegge konverteringstrakten, som illustrerer hvert trinn brukere går gjennom fra inngang til den endelige konverteringen. Det er også viktig å analysere landingssider for deres effektivitet, vurdere plassering og design av oppfordringer til handling (CTA), og utforske tilstanden til skjemaene på nettstedet ditt.

4. Analyse av innhold og meldinger

Innhold er kritisk for en CRO-revisjon. Dette innebærer å vurdere overskriftenes klarhet og relevans, kvaliteten og strukturen på nettsidekopien, og å gjennomgå din unike verdiforslag. Det er også viktig å revidere visuelle elementer og multimedia for å sikre at de er optimalisert for konverteringer.

5. Undersøkelse av konverteringssporing og analyse

På dette stadiet bør du bekrefte riktig installasjon av sporingskoder og vurdere nøyaktigheten av konverteringssporing og attribusjon.

6. Vurdering av tillit og troverdighetsfaktorer

Tillit og troverdighet spiller en stor rolle i konverteringsraten. Dette innebærer å analysere nettstedets sikkerhetstiltak, se på nettstedets tillitssignaler som kundeanmeldelser, vurdere produkt- og tjenesteinformasjonen, og gjennomgå personvernpolicyen og data behandlingspraksis.

7. Vurdering av mobiloptimalisering

Med den økende bruken av mobile enheter er det viktig å vurdere nettstedets responsivitet og brukeropplevelse på smartphones og nettbrett.

8. Analyse av A/B-testing og eksperimentering

A/B-tester er avgjørende for en effektiv CRO-strategi. Dette innebærer å gjennomgå tidligere A/B-tester og eksperimenter og vurdere effektiviteten av de brukte testverktøyene.

9. Opprettelse av en handlingsrettet CRO-revisjonsrapport

Nå er det tid for å oppsummere funnene i en CRO-revisjonsrapport. Rapporten bør oppsummere funnene, prioritere identifiserte problemer, og gi klare anbefalinger for forbedring.

10. Implementering og overvåking av endringer

Til slutt, bruk CRO-revisjonsrapporten som en veiledning for beslutningstaking rundt nettstedet og konverteringstrakten. Det er viktig å regelmessig vurdere og tilpasse strategien.

Effektiv konverteringsoptimalisering (CRO) er avgjørende for suksess i e-handelsverdenen. Fra forberedelse og innsamling av relevant data, til dypdykk i design, innhold, mobiloptimalisering og A/B-testing, gir en grundig CRO-revisjon verdifull innsikt i hvordan man kan forbedre brukeropplevelsen og øke konverteringsratene. Ved å følge disse trinnene, kombinert med en kontinuerlig overvåking og tilpasning, kan bedrifter sikre at de ikke bare møter, men overgår forventningene til dagens digitale forbrukere.

Relaterte Artikkler